standard-title Kinderen https://orthodontiedesmedt.be/wp-content/uploads/smile-cute-blonde-girl-children-hd-freehdwall.jpg

Kinderen

 

Orthodontie Desmedt

 Vredestraat 8c
8600 Diksmuide

TEL 051 80 79 89
info@orthodontiedesmedt.be

Online afspraak Bekijk welke datum vrij is  

 

Wanneer?

Je kan in principe op elke leeftijd een orthodontische behandeling starten. Voor  jongeren ligt de ideale leeftijd tussen de 10 en 15 jaar. Rond die leeftijd wisselen de tanden en kan er gebruik gemaakt worden van de kaakgroei. Meisjes kunnen vaak iets jonger starten dan jongens. Zij zijn wat eerder in de groeispurt.

Het liefst zien wij kinderen voor de eerste keer rond de leeftijd van 10 à 11 jaar. Vraag gerust aan je tandarts of het zinvol is om een afspraak te maken. Of maak een afspraak voor een oriënterend consult.

Soms zijn er problemen die vroeger moeten opgelost worden (omgekeerde beet, kruisbeet,…), de tandarts zal jou hiervoor doorverwijzen. Dit dient liefst te gebeuren voor de 9de verjaardag in verband met terugbetaling.

Het is heel belangrijk dat je langskomt voor je 15de verjaardag, omdat er voor die leeftijd terugbetaling moet worden aangevraagd. Kom je te laat, dan kunnen wij daar helaas niets aan doen !

Duur van de behandeling 

Tanden recht zetten vraagt wat geduld, maar het resultaat is er ook naar!

Hoe lang de behandeling duurt is afhankelijk van de stand van de tanden en kaken en de mate van het ruimtegebrek of  ruimte-overschot. Maar algemeen gesteld, kunnen we zeggen dat een behandeling twee a drie jaar duurt.

Als patiënt kun je de duur van de behandeling beïnvloeden door je beugel goed te dragen en je tanden en kiezen goed schoon te houden. Tijdens de uitleg van het behandelplan vertellen wij je duidelijk, hoe lang we denken dat jouw behandeling gaat duren.

Types of child braces

 

 

Webdesign Robdesign