standard-title Volwassenen https://orthodontiedesmedt.be/wp-content/uploads/WhiteTeeth.jpg

Volwassenen

 

Orthodontie Desmedt

 Vredestraat 8c
8600 Diksmuide

TEL 051 80 79 89
info@orthodontiedesmedt.be

Online afspraak Bekijk welke datum vrij is  

 

Spijt dat u vroeger nooit een beugel hebt gehad? Steeds vaker gaan volwassenen naar de orthodontist. Van een kleine correctie tot complexe behandelingen. Er is veel mogelijk! Leeftijd speelt voor een orthodontische behandeling geen enkele rol!

De kwaliteit van de tanden, het tandvlees, en het kaakbot zijn erg belangrijk wil een orthodontische behandeling slagen. Als de conditie van het gebit goed is, gaan we aan de slag. We behandelen steeds vaker volwassen patiënten. U kunt met een verwijzing naar de praktijk komen of zelf bij ons een oriënterend consult aanvragen. Een standaard orthodontische behandeling bij volwassenen duurt van 1 tot 3 jaar. 

Indien gewenst kunnen tandkleurige blokjes gebruikt worden, of zelfs een beugel aan de binnenkant van de tanden.

Soms moet er een implantaat, brug of andere voorziening door de tandarts gemaakt worden, maar laat de huidige gebitssituatie dit niet toe omdat de tanden scheef of te dicht bij elkaar staan. In dit geval is soms een korte orthdontische behandeling nodig om deze werken voor te bereiden.

Voor volwassenen die last hebben van ernstig snurken kan een snurkbeugel gemaakt worden, vraag hierover meer uitleg aan uw orthodontist

Kaakcorrectie

Steeds vaker zijn we ons bewust van ons uiterlijk. Hierbij spelen de stand van de kaken in ons gezicht een belangrijke rol in hoe we eruit zien. Soms staan de boven- of onderkaak te ver naar voor of achter of is er sprake van een storende kaaklijn.

Echter ook bij extreem snurken kan een orthodontisch-chirurgische ingreep nodig zijn.

Om kaken, tanden, spieren en aangezicht mooi in balans te krijgen is er dan naast de beugelbehandeling ook een kaakverplaatsing nodig. Dit is een complexe behandeling, die uitgevoerd wordt door een ervaren team van kaakchirurg, tandarts en orthodontist en die veel tijd, inzet en geduld van de patiënt vraagt. De gecombineerde behandeling duurt meestal tussen de 2,5 en 3 jaar.

Voor we beginnen aan zo’n behandeling overleggen we uitvoerig met u, uw eigen tandarts en de kaakchirurg . We stellen vervolgens een nauwkeurig behandelplan en kostenberaming voor u op.

onderstaand ziet u een aantal animaties over de meest voorkomende chirurgische ingrepen in combinatie met orthodontie

 

Onderkaak te ver naar achter, grote afstand tussen de onder- en boventanden, dubbele kin

 

Te smalle bovenkaak

Onderkaak te ver naar voor

Webdesign Robdesign