standard-title SOS beugel/Spoed https://orthodontiedesmedt.be/wp-content/uploads/sos-ortho24.jpg

SOS beugel/Spoed

Gevoelige tanden en kiezen

Wanneer de apparatuur pas geplaatst is, kunnen de tanden behoorlijk gevoelig zijn. Dit is met name de eerste drie dagen. U kunt overwegen paracetamol te nemen. Wanneer de gevoeligheid langer dan een week aanhoudt of steeds erger wordt, kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met de praktijk.

Irritatie aan de binnenkant van de mond

Irritatie van de binnenzijde van wangen of lippen gaat over het algemeen vanzelf over. U kunt bij de vaste beugel eventueel de meegegeven was gebruiken om scherpe delen van de beugel tijdelijk af te dekken. Indien u geen was in uw bezit heeft kunt u suikervrije kauwgom gebruiken.

Indien een bracket of bandje losgekomen is, neem dan altijd contact op met de praktijk. Ook wanneer op korte termijn de controle-afspraak zal plaatsvinden. Een losgekomen bandje graag bewaren en meenemen op de volgende afspraak. Om dit soort problemen zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk hard en kleverig voedsel zoveel mogelijk te vermijden.

Bij een uitstekende of scherpe draad kunt u contact opnemen met de praktijk. Tijdelijk kunt u zelf het scherpe deel afdekken met de meegegeven was of met suikervrije kauwgom. Wanneer er nog dunne draaddelen uitsteken kunt u deze proberen af te knippen met een nagelknipper of fijne kniptang.

Bij een drukplaats door de activator welke niet vanzelf overgaat, kan u contact opnemen met de praktijk. Een afspraak zal worden ingepland voor aanpassing van de beugel. Het is belangrijk om de beugel niet uit te laten, maar net te dragen voor je langskomt. Zo kunnen wij mooi zien waar de beugel drukt en dit drukpunt weghalen.

Nadat de beugel is verwijderd, worden spalkjes geplaatst achter de voortanden. Neem zo spoedig mogelijk contact op met de praktijk wanneer het spalkje op een of meer tanden is losgekomen. Neem een volledig losgekomen spalk altijd mee naar de praktijk. Trek een deels losgekomen spalk niet uit de mond.

 

Webdesign Robdesign