standard-title De orthodontist https://orthodontiedesmedt.be/wp-content/uploads/WhiteTeeth1.jpg

De orthodontist

 

Orthodontie Desmedt

 Vredestraat 8c
8600 Diksmuide

TEL 051 80 79 89
info@orthodontiedesmedt.be

Online afspraak Bekijk welke datum vrij is  

 

Een orthodontist is een tandarts die na zijn studie tandheelkunde een vierjarige fulltime specialistenopleiding aan de universiteit heeft gevolgd tot specialist in de Dento-Maxillaire Orthopaedie (orthodontie).Een orthodontist is dus een tandarts-specialist.
Tijdens de opleiding worden orthodontisten “de kneepjes van het vak” van kaak- en gebitsregulatie geleerd. Na de opleiding volgt inschrijving in het specialistenregister voor orthodontisten. Alleen zij die ingeschreven staan in het specialistenregister mogen zich orthodontist noemen.
Ook tandartsen mogen beugels plaatsen, echter zij mogen zich geen orthodontist noemen. Je weet of je te maken hebt met een orthodontist als zijn RIZIV nummer eindigt op -007. 
De tandartsopleiding en de orthodontische specialisatie duren samen 10 jaar.
De orthodontist werkt nadat hij is ingeschreven in het Specialisten Register niet meer als tandarts, maar houdt zich alleen nog bezig met orthodontie.

Belgisch identificatienummer als orthodontist: 3-10123-83-007

 

Orthodontist Desmedt: 

  • Tandheelkunde universiteit Gent 2005-2010 
  • Bijzondere beroepstitel algemeen tandarts 2010-2011 
  • Specialisatie-opleiding orthodontie aan de Radboud Universiteit Nijmegen (Nederland) 2011-2015 
  • Presentatie op het congres van de European Orthodontic Society te Warschau, PL juni 2014 

dries-desmedt

Naast Diksmuide heb ik in de beginjaren een aantal dagen per week gewerkt in orthodontische praktijken in Breda, Nederland http://www.orthobreda.nl. De werkwijze in Nederland verschilt van die in België. In de Nederlandse praktijken staan meerdere behandelstoelen die allemaal door een assistente bemand worden. Het is de taak van de orthodontist om elke patiënt te zien en de assistentes aan te sturen in wat er moet gebeuren. Elke behandeling door de assistente wordt gecontroleerd. Moeilijke taken worden door de orthodontist zelf uitgevoerd. Op die manier heb ik op korte tijd heel veel patiënten kunnen behandelen en ervaring kunnen opdoen. Af en toe werk ik nog een dagje in Nederland.

De praktijken in Nederland zijn ISO gecertificeerd en de orthodontisten worden gevisiteerd door andere orthodontisten om de kwaliteit te toetsen.

 

 

 

 

 

Webdesign Robdesign